top of page

Impressies

Ca'Betania ligt aan de voet van de Apennijnen. In de directe omgeving gaan de heuvels tot ca. 1.500 meter hoogte. Het gebied is nog niet ontdekt door het massa toerisme. Hier zijn geen pretparken of massaal bezochte zwemparadijzen te vinden. Wél uitdagende klimpaden en stille plekjes aan de rivier.

 

Door de centrale ligging van Ca’Betania zijn de culturele hoogtepunten van Le Marche, Toscane, Umbrië en Emilia Romagna prima te bereiken. Ook de Adriatische kust, met haar prachtige stranden en levendige badplaatsen, is uitstekend te bereiken.

Omgeving

2020_Logo CB (002) met transparant.png

Sportief

Direct vanaf het erf starten routes door de uitgestrekte groene heuvels om te wandelen, te joggen of te mountainbiken. De paden zijn ook geschikt voor trailrunning. Maak een buitenrit op de rug van een western paard of ga wild water zwemmen. Voor wielrenners is de Strada Statale di Bocca Trabaria (SS73bis) een uitdagende route. Via vele haarspeldbochten bereik je de pas op 1.050 meter hoogte bij Fonte Abeti. Steek hier de Apennijnen over om weer af te dalen naar Umbrië en Toscane.
Voor golfers ligt er op 4 km afstand een prachtige 9 holes golfbaan van Golf Club Alpe della Luna.

Steden

Vanuit Ca’Betania zijn veel culturele hoogtepunten van Italië snel en gemakkelijk te bezoeken via indrukwekkende routes en langs verrassende plekjes. Naast een schat aan musea, kloosters en abdijen en archeologische opgravingen, zijn er talrijke bezienswaardige steden te bezoeken. Op korte afstand liggen Middeleeuwse pareltjes als Urbino, Gubbio, San Leo, Gradara en San Marino.    


Het is ook mogelijk om een dagtocht te maken naar steden als Florence, Siena, Assissi, Perugia en Città di Castello. Bovendien zijn de heuvels van Montefeltro bezaaid met kleine en verassende dorpjes en borgo’s.

Natuur

Minder bekend, maar niet minder indrukwekkend, zijn de natuurparken in de Apennijnen.  Indrukwekkende berglandschappen, uitgestrekte oerbossen en grillige stroomgebieden van de vele rivieren maken deze regio tot een waar paradijs voor natuurliefhebbers en -fotografen. De adembenemende schoonheid van Gola del Furlo en de goed toegankelijke grotten van Frasassi zijn een bezoek meer dan waard. 

 

Culinair

Le Marche staat bekend om haar unieke en smaakvolle streekgerechten. Beroemd zijn de gerechten met truffels (tartufo), maar ook aan groenteschotels (verdure) wordt veel aandacht besteed. Door de directe ligging aan de Adriatische kust is er ook een rijke traditie voor visgerechten (pesce) opgebouwd. Tenslotte mag ook de vermaarde pecorini kaas (formaggio) niet onbenoemd blijven. Vooral de Casciotta d’Urbino is wereld beroemd.

Ook voor karaktervolle wijnen kun je goed in Le Marche terecht. De frisse witte wijnen van Verdicchio dei Castello di Jesi zijn zeer geliefd. Voor rode wijn zijn de krachtige Rosso Conero en de kruidige Sangiovese erg populair.